Sunday, July 17, 2011

tips nak elakkan diri daripada sakit hati

assalamualaikum !

sebenarnya dalam kita berblog , mudah je kata kunci dia untuk elakkan diri daripada rasa sakit dan pedih ulu hati .
JANGAN BUKA DAN BACA BLOG SESEORANG YANG KITA RASA TAK SUKA DAN MELUAT
ini tidak , kite dah tahu kite tak suka kat seseorang tu tapi kite sibuk dok buka blog dia untuk baca dan teliti entri dia satu persatu . tak ke namanya sendiri yang cari pasal ? sebelum korang meneruskan perjalanan biji mata korang untuk membaca entri ini pun , aku awal - awal dah tulis ayat yang super power ini kat atas ;-

CAUTION !
if i do not like you , reading the contents of my blog may be hazardous to your health . symptoms may include but are not limited to anger , and uncontrollable fits of jealous rage .
READ AT YOUR OWN RISK
and
THANKS FOR READING
this is the story about a girl named HANA NABIHAH

atau dalam bahasa melayu melalui Google Translate 
*aku sekarang memang suka pakai GT sejak kes HSM tu.

BERWASPADA!
jika saya tidak suka anda , membaca kandungan blog saya mungkin berbahaya kepada kesihatan anda. gejala boleh termasuk tetapi tidak terhad kepada kemarahan, dan sawan yang tidak terkawal kemarahan cemburu.
BACA PADA RISIKO ANDA SENDIRI.
dan
TERIMA KASIH UNTUK MEMBACA
ini adalah cerita tentang seorang gadis bernama HANA NABIHAH

memang tunggang terbalik lah ayat bahasa melayunya ! aku rasa dah agak baik untuk pemahaman korang . tapi kalau korang tak faham juga aku tak boleh nak buat apa la kan ~ dah memang korang degil le tu ! contoh terbaik yang pernah kena anon dan haters ialah kak nurul . kesian tengok kadang kak nurul ! tapi sekali kak nurul jawab , ha-ha hambik ko macek anon ! tak baik tau nak suka-suka panggil orang ikut sedap hati ko ! kena kat diri ko baru ko tahu la weyh ~

atas permintaan seseorang , aku dah berkongsi dah cara nak elakkan diri daripada sakit hati ! haaa bak upah , HAHA :D sebenarnya tip dia cuma satu je iaitu
 JANGAN BUKA DAN BACA BLOG SESEORANG YANG KITA RASA TAK SUKA DAN MELUAT . 
tapi aku punya hujahan sikit punya panjang da , hihiks ! 

pecah kaca pecah gelas ,
sudah baca harap balas ..
eh bagi komen sudah :D

sekian ! terima kasih kerana membaca :')

yang benar , 
hana nabihah


p/s - tip ini boleh diguna pakai akaun laman sosial lain juga.

10 comments:

Abang Stalker said...

HSM tu apa bea?

Miz Novexx said...

aku apply kat fesbuk... hoyeah!!! :D

myra yusreena said...

HAHA ! tapi gataii jugak nak bukak..ekeke :DD

hana nabihah said...

@abang - HSM tu adelah ........ :)

@novexx - hoyeahh ! apply jgn x apply :D

@myra - tu takleh nak buat apelah :)

aLiEm KaKaShi said...

pas nie bg tips care2 nk krus plak ea....i'm on diet ok...hahahahha...

hana nabihah said...

@aliem - hehe insyaAllah :)

pwincess Lov3y dOv3y said...

ahaha..okey setuju dengan tips tuh yerk..:)

hana nabihah said...

@pwincess - kan3 ?

Abang Stalker said...

da tau!Hana sayang Mra.. :P

hana nabihah said...

@abang - abang memang hebat ! tapi kurang tepat..tapi bolehlah :D

haha banyak tapi ar ~