Monday, July 18, 2011

Buta Warna

assalamualaikum !

hello monday morning ! pagi buta tadi aku pergi pasar beli bahan mak aku nak masak rendang . istimewa hari Isnin katanya . lepas baca Metro , aku tak tahu nak buat apa . aku hidupkan televisyen ini . tukar siaran sana , tukar siaran sini . akhirnya aku macam tertarik dengan cerita kelakar tak hengat , cerita Buta Warna ! cerita yang menceriakan pagi kami bertiga di rumah pagi tadi . cerita ini diterajui oleh Awie sebagai Amri , Jehan Miskin , Jihan Raja Lawak dan seorang awek model yang menjadi heroin iaitu Anna Lesovaya .

sinopsos pendek :

Buta Warna ialah cerita komedi romantik antara pemuda Melayu yang buta warna , Amri dengan minah salleh yang sedang merantau , Amy Isabella . Amri bekerja sebagai pengawal di hotel yang didiami Amy . Walaupun Amri yang dilakonkan Awie berbadan sasa , dia sentiasa berasakan dirinya cukup kerdil . Amri sering dibuli beach boy iaitu Black dan Shila yang mirip Ugly Betty . Shila begitu meminati Amri dan sanggup membuat apa saja untuk Amri , manakala Black pula amat meminati Amy yang sering didekati Amri .

selamat menonton telemovie Buta Warna ini ye korang ! kalau kat Astro tak ada ulang - ulang , cari kat Youtube pon boleh . sekian . terima kasih kerana membaca :')

14 comments:

Abang Stalker said...

cm syok je.. :) nk tgk heroin je la.lalalla~

hana nabihah said...

@abang - ek eleh tu je le abg tahu :P

~~kimz~~ said...

malam nie juvana last.. kena tgk... yeahhh... napa buta warna nie xletak zizan ke...johan ke.. lagi best...

Jejaka Terhangat said...

owh, buta warna takpe lagi..jangan buta hati kan. ngehh..=p

Nizam Ijam said...

mcm best jer..ni nak pi layan nie..hehe


” Nizam Ijam Dot Com”

hana nabihah said...

@kimz - haha awie pon best lo :D

@JT - hehe betol2 :)

@nizam - ha poei le layan tu =)

intanurulfateha said...

channel brp? alaaa nk tgk!

hana nabihah said...

kak intan - chanel 104 pagi tadi ^^

syaiza - chan said...

alamkk.. xde astro la pulakk nk tngk cter uh..hehe.. >,<

hana nabihah said...

@syaiza - tgk kat utube pon bolehhh :D

tomato said...

alaaa takde astro . sobsob ><

GKA said...

GKA awek kena lisa surihani baru layan...hahahah

eQuRlz said...

mcm best jer.. nk try tgk la nnt :)

anak abah said...

kene tgu hbs intern bru dapat tgk.. wuwuwu