Wednesday, June 29, 2011

apa yang muka aku pakai setiap kali ......

assalamualaikum ! 

merujuk perkara di atas , aku ingin berkongsi dengan kalian apa yang muka aku pakai setiap kali ......

keluar pergi kelas , pergi makan , balik segamat , pergi terminal , pergi jalan-jalan , pergi kedai RM2 beli stok makanan , pergi jawab exam , pergi pos laju , pergi tuang minyak kereta , pergi rumah nenek dan macam-macam pergi lagi :)


1. Johnson's Baby Powder (Blossoms )
RM 3.00
bedak untuk muka kalau malas pakai nombor 3 !

2. Sunplay Skin Aqua ( UV Moisture Milk )
RM 30.00 ++
pakai setiap kali nak keluar , sekarang kan musim panas . 

3. Secret compaq powder ( apricot )
RM 30.00 ++
aku guna produk ini dari tahun 2008 , memang bedak kat muka nampak kemas .

4. Lip Ice Sheer Colour
RM 10.00 ++
benda ini ikut darah kita tau , kalau aku guna ini memang jambu habis ! rasa comel saja . HA-HA

5. Secret Fruity Juice Lip
RM 11.80
ini aku pakai kalau aku rasa nak saja , aku suka warna oren . sebab tak terlalu menyerlah warna bibir .


gambar selendang purple ini aku guna nombor 2 , 3 dan 5 ! serta contact lense warna ungu kemerah jambuan . ada ke contact lense macam tu ? korang boleh dapatkan produk nombor 1 sehingga 5 di Guardian dan mana-mana kedai yang ada jual ar ! untuk pencuci muka pula , aku tak pakai pun . aku memang kategori pemalas tahap dewa dewi ! cuci dengan air biasa pun dah oke sebenarnya . *kalau korang yang jenis memang muka tak pakai produk apa - apa , aku cadangkan janganlah gatal tangan nak mencuba . sebab nanti efek teruk ! jerawat sana sini . haih ~ kan dah susah nanti nak kena cari ubat hilang jerawat ke apa pula . hehe . oke , bubye !   

tanda (*) berdasarkan pengalaman sendiri

24 comments:

Miz Novexx said...

saya suka pakai Secret fruity juice lip, best kan??? lagi lagi yang pink (^_^)V

hana nabihah said...

@miz novexx
hehe tak pernah pakai kaler pink lagi :p setia kaler oren dari 2008 :p tapi secret mmg best (^_^)

Miz Novexx said...

sila la cuba kaler pink, anda pasti teruja.... hahah

hana nabihah said...

@miz novexx
hahah tunggu yang ni habislah..eh pink pekat ke cair ?

Miz Novexx said...

pink pekat, sangat best... macam makan strawberi, hahah

hana nabihah said...

@mmiz novexx
hahahah baek ! nanti balik nak pergi usah dulu..tgk ade ke tak..hehek :D

Abang Stalker said...

entri gugurl?err.. -.- xpe la.bye!

hana nabihah said...

@abang stalker
haruslah kadang2 :D

AZTIQAH said...

sllu kuar pakai compact garnier sahaja
even kuar ngn boy
ehhe

hana nabihah said...

@aztiqah
hehek simple2 :)

GKA said...

kalo x pkai xley ker??

hana nabihah said...

@GKA
boleh sesaja :D

epics said...

sorry, sibuk skit malam ni. al-maklumlah, maen bola untuk negara... ha3... :P

KecohAbes said...

lelaki cam Kecohabes ni xpakai ap pon..huk3..muke xensemm~

Huda Idris said...

hana yg sunplay tu bape hinggit ea? mcm nk try aje ;)

Abang Stalker said...

bedak sejuk sudah~

hana nabihah said...

@epics
eheheh player num berape tuh ? >_<

@kecohabes
sebab sy xcun ar kne pakai :p

@huda idris
hee rm30 lebih..

@abang stalker
haha itu memang wajib pakai~

misyamissyou said...

lame dah xpakai compact T_T..plain bedak jep..tp oren mmg cun kot..aku pun pakai oren!

weh wane mate ko tu tipu kan? kankankan?

~~kimz~~ said...

hai orang segamat....

hana nabihah said...

@misyamissyou
yeah ! oren memang masyuk kan :D
heheh cun kan warna biik mata aku ? :D

@kimz
hai :)

epics said...

malu plak nak gtaw no berapa. hehehe... banyak sangat no ni... tak terkira... ha3...

hana nabihah said...

@epics
hahahaha epics gedik gedik gedik ! :p

NisaAdnan said...

terserlah ayumuuu. hehe

HonEyBuNNy said...

comeiiii...;-)