Monday, November 15, 2010

cinta alam maya .

assalamualaikum !


sila pasang lagu wali band - cari jodoh 
untuk mendapatkan mood yang lebih sensasi :D

salam kamu ! jatuh cinta ? yahoo ! haha . bukan . bukan aku yang jatuh cinta . apa yang aku cuba cakap kat sini ialah cinta alam maya  :) haha . dalam alam maya ni sudah ramai yang tangkap leleh walaupun tidak pernah berjumpa face to face :D boleh percaya ke ? memang segalanya kini di hujung jari kita sahaja kan . aiseh . dah ramai yang telah membuktikan bahawa cinta di alam maya berjaya sehingga ke jinjang pelamin . ada juga bloggers dalam dunia blog yang sudah mula tangkap cintan . hehe . pada mulanya komen komen entry dia , komen dekat shoutbox , add dekat fb pula ... komen komen status lepas itu lebih privasi lagi . cewah ~ akhir sekali dia meng'ayat' dia dan dia pun meng'ayat' dia . terus terpelecok jatuh . jatuh apa ? jatuh cinta la :)

haha..korang macam mana ? pernah jatuh cinta dekat alam maya ni tak ? atau tengah berusaha nak mengurat si dia ? hahaha . well . aku pun ada pengalaman juga . haha . pada mulanya aku tak percaya la pada manusia di alam maya . tapi adalah seseorang cuba mencuri sesuatu milik aku tau dan berjaya mengubah kepercayaan aku sebanyak 8% . haha . sikit je .  sebab i have a very wide and concrete wall . keep it up oke awak ? :D

oke . apa yang aku cuba nak cakap kat belog aku ni . jatuh cinta di alam maya ni tak salah pun . tak ada akta yang menyatakan kesalahan bercinta di alam maya :) cuma apabila macam haremm bila orang yang kita duduk layan itu tidak jujur dengan kita . oleh itu , kena lah pastikan orang itu adalah wujud di alam nyata :D

********************************************
1 . pastikan gambar yang dia letak itu WUJUD dan REAL . supaya kita tahu macam mana muka dia yang sebenar kan :) kadang kadang orang ni semua suka letak gambar yang cun / hensem habis jek ! kalau muka ada huduh sikit mesti tak nak letak . sebab apa ? takut saham jatuh la kan . haha .

2. cuba ajak dia mengumpat bercakap pasal kehidupan dia , keluarga , pandangan dan hal ehwal semasa dalam dan luar negara . borak pasal sejarah negara pun bagus kan . semangat patriotik tu lebih sikit kat dalam diri . yiehaa ! jangan asyik menga'ayat' saja . selain daripada itu , boleh juga uji tahap pemikiran dia . hahah . baru shiook kan ?

3. sense of humor . haha . itu kewajipan yang mesti ada . mak aih . kalau tak boleh bawa gurau . aiseyman .mesti sah lagi sahih dia ni membosankan la ~ eh tapi janganlah buat lawak lawak macam budak tak sekolah je . buat lawak yang pandai sikit . kadang kan apa yang kita borak pun dah boleh buat tersengih sengih macam kerang busuk tau :)

4. dan yang terbaik ialah pergi set a date la . sampai bila kan nak bercinta di alam maya ? balik balik tengok gambar dalam tu . aduh . tak ke haru tu ? sekurang kurangnya jumpa la sekali . jadi boleh lah tau dia itu macam mana . cara dia bercakap , cara dia berfikir dan macam - macam lagi cara . haha .

********************************************

senang cerita kata kuncinya ialah MAKE IT REAL ! barulah best . haha . nanti mulalah merindu , sengih sengih macam kerang busuk , tengok cermin pun sengih sengih lagi macam ada kat depan mata kita je kan :D haaa..itu tandanya sudah jatuh cinta la! kalau dekat ym , tiba tiba dia BUZZ ! terus teruja gila kan ? hati terus berbunga bunga . kalau dekat fb kadang kadang kita sampai tertunggu tunggu sebab dia tak online pun . itu juga tandanya kita sudah jatuh cinta , rasa sayang dan pastinya nak bercinta jika tiada yang halang :)

jadi korang bolehlah borak dengan aku kat ym atau fb . haha .mungkin aku tercipta untuk kau dan kau tercipta untuk aku kan ? siapa yang boleh pecahkan dinding konkrit aku itu . heheh :D


*al-fatihah untuk abdul hakim






27 comments:

mRa amira said...

like this entry a lot!!
hehe.. siapakah gerangan yang sedang mencuri hati cik hana? hehe..
goodluck!!

cm mRa, hurm..mcm mra kot yang tengah nak kenal dengan someone ni..haha..alam maya lah.. already done all that, tp tang mengayat tu, fail lagi.sebab takut. haha XD

kwn2 je dlu..hehe.. nak Make It Real pun, hurm..xtau lagi..tp slagi boleh, Tak Mengharap sangat coz takut kecewa.. :)

hehe.semoge bertemu jodoh anda dan si dia.. :)

-telordibasuh- said...

hey hey hey aku tak percaya cintaaaaaaa..hahahha..

misyamissyou said...

weh..aku xtau aku pk ape bace ni..aku asik gelak je..hahhaa!!!

hana nabihah said...

@mra amira

thanks darla :)
haha..adalah hamba allah
insan bergelar lelaki..cewah~

wah lagi advance ye cik mra :)
alala..nape bab ayat fail tu ?
takpe..lme2 ada la keberaniannya ^^

betul..kenal dulu..
serasi baru boleh bersama..
dun be gelojoh darl <3

thanks a lot..muahx*

hana nabihah said...

@ -telordibasuh-

hey itu lirik lagu liyana jasmay :D

hana nabihah said...

@ misyamissyou

hahah..apa yang berlegar kat kepala kau ha ? haha :P

-telordibasuh- said...

haha..eh silap la..tu lirik budak yg jatuh cinta kot hahahaa

hana nabihah said...

@ -telordibasuh-

hahaha..no komen awak :)

Khumaera Ismail said...

cinta alam maya...dah dpt sorg~!! dn beliau ialah suami sy.. =)

hana nabihah said...

@ khumaera ismail

wah kakak :)
bestnya..

erk memang boleh sorang je kan ? ;)

Firdani said...

cinta alam maya?
leh je caye..hehe
tp depend gk org yg kite knal kt alam maya 2 jenis yg mcm mne..

my lurve skang pn knal kt alam maya gk..doa2 la ye smpi jinjang pelamin..:)

hana nabihah said...

@ firdani

hehe..betul3 ^^
lama da kapel ? :)

amin amin ya robbalamin..
moga kalian kekal ye ;)

mRa amira said...

ayat fail, sebab dye slalu xbalas kalau cakap dgn dye. haha.memang chat, tp dye senyap aje. fail la tuh. haha.. ~ skang ignore je dye..

hana nabihah said...

@ mra amira

alala...
nape dy tak balas tuh ?
sekeh je dy kalau gitu..
aiyak ~
nantiada yang lain la kan :D

Hanis Azla said...

nice.. lawalah gambar kat header tu.. Salam aidiladha Hana..

hana nabihah said...

@ hanis azla

thanks kakak :D
salam aidiladha t0o..

mRa amira said...

hahaha..
sebab mra minat si die ni,
si die ni quite fames kot dlm dunia blog~ hahax

:) nothing to worry bout.kawan je kot jadi nye :)

hana nabihah said...

@ mra amira

ha yeke ? siapa dia mira.
nak tau lah :D

takpe..dun be gelujuh..
kawan lagi baek sebenarnya..

mRa amira said...

haha.bahayeee nye nak bgtau.. t ade la time, mra reveal mr prince tu :)

hana nabihah said...

@ mra amira

alalala..tak sabar nya nak tahu..
eh excited kebih lak kan :D

mRa amira said...

hehehe..
XD

hana nabihah said...

@ mra amira

oke..
apapun keep on trying ye !
tak cuba tak tahu kan..
tumpang happy dengar
kalau menjadi :D

Melati said...

sukanya entry ni! mana tau i terbertemu jodoh di alam maya ni, wuuhuu, heee malu malu

hana nabihah said...

@ hehe..sape tahu kan jumpa kembar anuar zain :)

Abang Stalker said...

kembar aaron aziz awk x nk ke beah? :)

hana nabihah said...

@abg stalker

tak mampu ar nak kembar aaron aziz..tak sekufuuuu :(

A retarded kitty said...

cinta alam maya sangat berleluasa di kalangan remaja hari ini

oh, skemanya bahasaku