Wednesday, November 24, 2010

tips untuk lebih rapat dengan seseorang

assalamualaikum bloggers !

tips to be share dengan korang hari ini ialah macam mana nak lebih rapat , mesra dengan seseorang yang baru kite kenal . since korang baru nak berkenalan dengan lebih rapat kan . please take note apa yang aku nak cakap ya ? ;) tips ini berjantina unisex . maknanya dua alam . akan tetapi aku merasakan yang penulisan aku ini lebih merujuk kepada lelaki . yelahh tak kan perempuan lak nak buka langkah dulu kan ? aiseyyman :)

1. jangan gelojoh atau terburu - buru
dalam dunia sekarang ni , ramai akan terburu - buru bila dah jatuh hati dekat seseorang . yela . takut kena sambar dengan orang lain . sampai masa , time itu  juga nak nombor handphone la . nak pm atau chat kat fb sampai lebam . untuk orang yang baru nak berkenalan dengan seseorang . please . jangan gelojoh tau . perempuan tak suka lah seseorang yang macam desperate je . kita mesti steady beb ! cool je :) nak minta nombor handphone adalah caranya . jangan sampai memaksa . gentleman la sikit . kenalkan diri kita dan cakaplah kita nak berkenalan . kalau dia sombong atau nak tak nak je layan . sendiri mau faham la kenapa . hahaha .

2. usik - usik sikit
huuu , usik - usik ni pun kenalah tengok kiri dan kanan dulu tau . jangan hentam keromo je . mana tahu ada orang tak boleh nak bawa gurau . dah jadi kes naya kan . elok dapat kawan , terus tak dapat . dah duduk tepi dinding menangis kecewa . haha . kalau macam tak ada idea nak usik apa kan . cuba cerita benda yang menarik perhatian atau ceritakan kisah kehidupan korang . mesti si dia macam nak sangat tahu kan . yelah . orang perempuan kan suka dengar cerita orang :D lepas itu kan , buat lah unsur suspen yang melampau sampai diri si dia rasa excited sangat nak tahu .

3. pandai berkata - kata
haha . kebiasaan orang lelaki kan mesti gagal kat part ini . korang tahu tak , seakan mereka ni macam tak tahu nak cerita apa bila dah berjumpa dengan perempuan . kononnya lidah kelu seribu bahasa la kan ~ oleh itu korang kenalah pandai cari idea untuk memulakan perbualan . tak kan korang nak duduk keras je macam batu . contoh : kalau masa tu korang pergi playground makan aiskrim kan , korang cakaplah - ''ei , kenapa la kon aiskrim ni bentuk kon ? dah tu majoriti mesti warna cokelat je kan . mesti orang yang cipta kon aiskrim ni suka main pasir kan , sebab tu warna cokelat je kon aiskrim kat dunia ni . awak masa kecil suka main pasir tak ? " walaupun bunyi macam seakan merepek je , sekurangnya dari situ mesti akan ada wujudnya interaksi antara satu sama lain . mueheheh .

4. biar dia rindu
last tip macam ni la pula . biar sampai si dia rindu . hahaha . macam mana nak buat ya ? dalam kita nak berkenalan dengan lebih rapat dengan seseorang , mesti kita akan selalu berhubung . cuba nanti satu masa atau satu hari itu, korang tak berhubung dengan si dia langsung. lepas itu cuba tengok reaksi si dia . kalau si dia pun sama senyap , alamat bahaya la tu ! maksudnya korang ini hanyalah insan biasa di hati si dia . tapi kalau si dia mencari mesti si dia rindu kan :D

so guys , keep on trying ! 

ini sahaja , 
thanks for reading :)


23 comments:

mRa amira said...

nak hye jugak! ^^

nice tips..nk jugak gune. hehehe

-telordibasuh- said...

hahahaa..sian si kumar tu dapat lak si kamala hahahaa

hana nabihah said...

@ mra amira

eh eh hai mraaaa ;)
sila sila guna tips diberi ^^

hana nabihah said...

@ -telordibasuh-

apo nak dikata..haha..

ecah said...

sudah jodoh kumar agaknya..

-telordibasuh- said...

hahhaha..kem slam kat kumar yerk kamala...

hana nabihah said...

@ ecah

yela kot..nak kena bawa dia convert islam dulu la..

hana nabihah said...

@ -telordibasuh-

haha..oke beb!

BLADE EDGE said...

Salam..

saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni..

Anyway kalau ada masa, silalah menjelajah ke blog saya.

regards,
BLADE EDGE

misyamissyou said...

eh..kumar ni betul tak weh..aku rase cm dah komen tp..mne tah hilang..ko cm ni eh ko..xbg tau pun kat aku ko ngan kumar..mencikk ah!

-telordibasuh- said...

mimi

kamala nak tggu kumar sunat lu baru leh g tahu sape kumar tu hahahaha

luqman said...

terus delete ke..nasib bek sempat printscreen

hana nabihah said...

@ misyamissyou

hehehe..longgggg story:D

hana nabihah said...

@ luqman

ah mencik ah..haha..

De'din said...

tip yg berguna !

btw, follow blog ni

hana nabihah said...

@ de'din

thanks ;)

~farhana fabulous~ said...

finally si kumar dan si kamala pun bahagie...sweet !

hana nabihah said...

hehe..tq :)

misyamissyou said...

telor: hahaha..opsss! xau nak ckp pe dah..kihkihkihh

hana nabihah: ala, kalau long ko short kan la..hehee

hana nabihah said...

@ samemey

ha..ada masa gua story ea..haha :p

aLiEm KaKaShi said...

haishhhhh....i follow...hahahha

hana nabihah said...

@aliem
good luck !

Abang Stalker said...

:)