Sunday, January 23, 2011

dugaan :')

assalamualaikum  readers.


 dah lama aku tak update diari kesayangan aku ini . rindu pula nak bertaip taip macam ini . hari ini sudah hari aku ketiga jadi manusia istimewa . erm . oke ! tak payah panjang panjang cerita . hari jumaat lepas aku ditimpa musibah . aku terlibat dengan kemalangan kecil . nak kata kecil itu , tak juga la kan ! sebab keadaan aku agak teruk . erm,patutlah aku tak sabar nak tunggu 21012011 iaitu hari jumaat kelmarin . rupanya inilah hadiah hari lahir aku bulan februari nanti aku dapat . muka cium divider . badan tersembam kat jalan . 4 jahitan di dagu . pendarahan di telinga sebelah kanan . siku kiri berlekuk . lutut kiri bengkak . luka luka picisan di kaki dan tangan kanan serta di perut aku . doakan aku cepat sembuh ye !!! aiseh aku dah kurang 3 ribu ni :')




ha ! menu pertama aku selepas 18 jam insiden ini ialah tiga biji anggur . ini sahaja yang aku boleh makan . sebab aku tak boleh nak buka mulut sangat lah . nak cakap pun tak clear sangat . sampai nak ‘tergelak’ aku dibuatnya sebab orang tak berapa nak faham aku cakap . semalam my one of gang datang dengan gang uitm dia . thanks paksa aku makan ubat , cuci luka aku , paksa aku makan nasi dan bawa aku berjimba dalam keadaan sakit dan thanks to amir ( my schoolmate ) sebab sudi gelak tengok aku . aku dah elok nanti baru ambil gambar aku ye :)



tapi alhamdulilah . aku bersyukur sangat masih dapat menikmati keindahan alam lagi dan aku diberi peluang untuk hidup . aku nak ucapkan terima kasih kepada semua kawan – kawan aku yang setia menunggu dan risaukan aku . masa aku kemalangan itu , ada budak – budak uniten datang tolong aku ! angkat aku bawa pergi hospital . terima kasih kepada amar , pyqa dan feka hantar aku pergi Melaka . terima kasih pada supir setia menemani aku . ucapan terima kasih ni macam terima anugerah pula kan ? :')

aku terpaksa melupakan kicap manis kesayangan aku untuk sementara waktu . semoga aku kembali pulih seperti sediakala :D doakan kesihatan aku ya readers :’)

p/s – berapa banyak terima kasih la dalam entry aku ini ?

14 comments:

haninihanis said...

lame betol aku ta singgah belog kau bea. rindu. dugaan ni. kau sabar ye. tp jgn risau kau ttp cantik

hana nabihah said...

@ haninihanis

ye..aku sabar jep nih , yang penting biarlah kesihatan aku ni baek :)

misyamissyou said...

mcm mne leh xciden weh? haihh..ko ni ponn..sakit kot..smpai telinga berdarah tu..cm teruk gak tu..nasib xefek bnyak kat muka tu..pe2 pn cpt baik k..

Hanis Azla said...

ala kesiannya.. malang tak berbau kan.. Semoga cepat sembuh dan kembali cantik seperti biasa.. Take care yer sis.. skrg kat melaka yer.. klu kat uniten boleh juga akak g melawat org sakit ni..

Dayang said...

ouch.. sy takut ckit tengok luka2 ni.. anyway.. take care.. semoga cepat sembuh kay.. ;)

hana nabihah said...

@misyamissyou

ok..aku story nanti :)

hana nabihah said...

@hanis azla

terima kasih kakak :)
skang dah kat segamat dah kak :)

hana nabihah said...

@ dayang

terima kasih dear :)

Annie said...

get well soon, seram tengok luka tu.

hana nabihah said...

@ annie

thanks darl :D
hihi jgn seram2 :D

Miss Sunshine said...

cianye dy..takot tgk... moga kuat k.

hana nabihah said...

@ miss sunshine

thanks awak :D

Abang Stalker said...

comel lak tgk beah cmni..len kli bt la lg k.pdn mke..bwk x ingt dunia lg.(mrh sbnrnya ni) org risaukkn dia.. :'( xpyh bwk mtr lg.btw,yg seblah ci cumel yg cumel tu adik beah ke?wah..comel mcm si cumel. :)

hana nabihah said...

bukan adik . anak kawan . hehe . oke dah tak bawa motor dah . takutttt ~