Friday, August 31, 2012

PSY - GANGNAM STYLE

assalamualaikum!

waduuuuuhhhhhhh sekarang demam Oppa Gangnam Style! bermula dengan adik aku sendiri sibuk bagitahu. lepastu rakan-rakan FB. lepastu dengan jahilnya bertanya dengan rakan blog:- sape dia ni? serius doh, semalam first time aku dengar pasal dia. lepas tu dengan tak ada kerja aku buat 'research' pasal dia ni.

ni video dan lirik lagu dia yang ngetops tuh!



Oppan gang-namseutayil
Kang-namseutayil
Naje-neun ttasaroun inkanjeo-gin yeoja
Keopi hanjanye yeoyureuraneun pumkyeok i-nneun yeoja
Bami omyeon shimjangi tteugeowojineun yeoja
Keureon banjeon i-nneun yeoja
Naneun sana-i
Naje-neun neomankeum ttasaroun geureon sana-i
Keopi shikgido jeone wonsyas ttaerineun sana-i
Bami omyeon shimjangi teojyeobeorineun sana-i
Keureon sana-i
Areumdawo sarangseureowo
Keurae neo hey keurae baro neo hey
Areumdawo sarangseureowo
Keurae neo hey keurae baro neo hey
Chigeumbu-teo kal dekkaji kabol-kka
Oppan gang-namseutayil
Kang-namseutayil
Oppan gang-namseutayil
Kang-namseutayil
Oppan gang-namseutayil
Eh- sexy lady
Oppan gang-namseutayil
Eh- sexy lady
O-oo-o
Jeongsu-khae boijiman nol ttaen noneun yeoja
Ittaeda shipeumyeon mukkeot-deon meori puneun yeoja
Karyeot-jiman wen-manhan nochulboda yahan yeoja
Keureon gamkakjeo-gin yeoja
Naneun sana-i
Jeomjanha boijiman nol ttaen noneun sana-i
Ttae-ga dwehmyeon wahnjeon michyeobeorineun sana-i
Keunyukboda sasangi ul-tungbul-tung-han sana-i
Keureon sana-i
Areumdawo sarangseureowo
Keurae neo hey keurae baro neo hey
Areumdawo sarangseureowo
Keurae neo hey keurae baro neo hey
Chigeumbu-teo kal dekkaji kabol-kka
Oppan gang-namseutayil
Kang-namseutayil
Oppan gang-namseutayil
Kang-namseutayil
Oppan gang-namseutayil
Eh- sexy lady
Oppan gang-namseutayil
Eh- sexy lady
O-oo-o
Ttwiineun nom keu wiie naneun nom
Baby baby
Naneun mwol jom aneun nom
Ttwiineun nom keu wiie naneun nom
Baby baby
Naneun mwol jom aneun nom
You know what i’m saying
Oppan gang-namseutayil
Eh- sexy lady
Oppan gang-namseutayil
Eh- sexy lady
Oppan gang-namseutayil
#ni sedikit research mengenai GANGNAM!
Gangnam itu nama tempat di korea.. tempat 'high class' konon dan banyak 'club'. Oppa (오빠), panggilan untuk lelaki yang lebih tua daripada seorang wanita. di Korea perempuan panggil abang:- oppa & lelaki panggil perempuannya:- hyung.. jadi oppa gangnam style tu kira mcm style lelaki gangnam..오빠 강남 스타일.. kawan korea aku cakap, cerita lagu itu dinyanyikan oleh seorang oppa yang datang dari Gangbuk iaitu nama tempat sebelah Gangnam yang kononnya 'low class'. dia nyanyilah lagu tu tu supaya perempuan suka kat dia ♥

sekian, terima kasih kerana membaca.



1 comments:

epics said...

semangatnyer bihah research.... ha3