Sunday, August 28, 2011

rendang arnab

assalamualaikum !

dalam pukul 2 petang tadi ayah kite suruh ambil cili padi , lengkuas , halia , serai , kunyit , bawang besar , bawang putih untuk dikisar . langkah seterusnya kite tak tahu nak buat macam mana . sebab kite tolong sampai situ jep . lepas tu kite keluar jalan - jalan cuci mata dekat sekitar Segamat . dalam berjalan - jalan cuci mata tu ramai pulak kawan sekolah berselisih , bersua muka dan bertegur sapa ! auw malu mak ni nyah :D  

heh di sini kite bukan nak cerita pasal jalan - jalan cuci mata ini , kite nak cerita ayah dengan mak kite hari ini masak rendang arnab . hehek , kite lah orang terakhir dalam rumah ni merasa daging arnab . ahli keluarga kite yang yang lain dah makan dah beberapa hari lepas . almaklumlah duduk di perantauan . bagi aku daging arnab ini rasa dia macam daging ayam je . cuma daging arnab tak ada lemak dan daging dia putih saja . err kenapakah kite dah rasa sebelum pukul 7 ni ? huhuh . 

dalam pukul 5 lebih  , kite keluar bagi nenek kite lauk rendang arnab sikit . pak long dan mak long pun dah sampai . esok auntie Mar , uncle Tat balik Segamat . lepas tu , raya pertama dan kedua baru semua uncle - uncle dan auntie - auntie serta cousin yang lain pulang Segamat . seronoknya berlonggok dan berbuka ramai-ramai esok ! tak sabar >_<

heee nak tanya ni , korang pernah makan daging arnab tak ?

*sumber arnab - di halaman rumah daddy Halim 

3 comments:

Heidi Shafiq said...

aku x berapa gemar mkn dgg arnab sbb dulu penah bela arnab so terbayang2 wajah kecomelan arnab tu.. kesiannye.. hehe..

ANUAR said...

dulu2 pernah merasa.. tp xsangka nmpk arnab mcm beso.. skali buang bulu alahai kecik je.. huhu

hana nabihah said...

SHAFIQ - HAHAHA LEPAS MAKAN BARU BAYANG AR :D

ANUAR - AAH BETUL2..NAMPAK MACAM BESO..PADEHAL Tak PON..