Thursday, June 9, 2011

cabaran baru yang harus dibuat dengan riang

assalamualaikum !

naaa seperti yang dikatakan semalam , memang aku bangun lambat untuk hari ini . fuh ! apa pun tak boleh . aku terbangun pun sebab pakcik mesin rumput kat bawah . puas aku tutup pakai bantal . tapi bunyi mesin tetap menusuk ke lubang telinga aku . lalu aku terus bingkas dan pergi mandi . sekarang aku dah menghadap kerja sekolah aku yang tak habis lagi . aiseyman ~ semalam kan sebelum tidur aku dah pasang niat dah , hari ini nak puasa sunat . errr , tapi tak jadi la pula kan . sebab aku dah terminum air mineral berteguk-teguk . takpe lah insyaAllah minggu depan aku puasa sunat . huhu , ada je halangan kalau kite nak buat amal kebaikan ni kan ? 

aku blogwalking lepas itu aku terasa macam nak buat 10 days picture challenge ar pulak ! hehek walaupun 10 days challenge aku tak habis lagi , aku tetap nak buat ! sebenarnya untuk hari ke sepuluh 10 days challenge tu , aku tak ada final word untuk dikatakan . macam dah nak pergi selamanya je tulis 10 final words kan ? sebab tu aku cuma biarkan je 1 hari kosong . 

oke gambar yang mudah je depa nak , tapi aku tak tahulah mampu nak siapkan dalam masa 10 hari ke tak ? haha aku cuba dulu . tak cuba tak tahu kan ?

****************************************
Day 1 - Your Facebook profile photo.
Day 2 - A photo of yourself a year ago.
Day 3 - A photo of someone  you love.
Day 4 - A photo that makes you happy.
Day 5 - A photo of you making funny face.
Day 6 - A photo of a former crush.
Day 7 - A photo of you and your best friend.
Day 8 - Your most recent photo  of you.
Day 9 - A photo of you have taken.
Day 10 - A photo that makes you laugh.

18 comments:

Abang Stalker said...

x fhm la bea.. -__-

hana nabihah said...

@abang stalker
alamak ! tak faham ker ? ni cabaran baru la abng..

misyamissyou said...

uh..10 days challenge tu pun aku xbuat2 lagi..huhuu..tp photo ni susah sikit la..rse cm nk give up sblm try..hehe

Mr Danel said...

haha..bek kaw ajar aku deh! ahah.tau2..jkhikhi

hana nabihah said...

@misyamissyou
hahaha aku tak kesah pon..ko kene buat jugak :p

hana nabihah said...

@mr danel
hahaha..buat taw dd ! aku spot cek blog ko tak buat siap ar :D

aLiEm KaKaShi said...

ape ke bondo nie ha....blh jelas kn...

Hanis Azla said...

menarik.. tp sbb kena letak gambar nmpknya tak dapatlah akak menjoinkan diri.. he..he.. anyway.. thanks yer sudi tag akak..

hana nabihah said...

@aliem kakashi
ko just uplodkan gambar..ikut hari..macam hari pertama ko kene uplod pic profile fb ko..dan seterusnya :)

@hanis azla
heeeee..xberjaya juga nak suh akak uplod pic :p oke..sokay kakak :D

aLiEm KaKaShi said...

haishhh...ttp xpham...huhuhu

misyamissyou said...

alorr...aku kne wat gak ke? t la..aku buat 10 days challenge br aku wat yg poto ni..hehentah bile nk stat..

hana nabihah said...

@misyamissyou
haaaaaa..saje la kan..xnk wat poto..kakakakaka..xpe aku tgu walaupun dah aku lupe nti :p

A M E ! said...

ame nak sahut cabaran ini laa , buleh ?

hana nabihah said...

@ame
boleh sesangat :D

Fa-zlyn said...

hye
fa try cabaran nih ek...

hana nabihah said...

@fa-zlyn
orite bebeh :D

eyka yuca mika ツ said...

takde tarikh tutup kan ? haha

hana nabihah said...

@eyka yuca mika
heee takder :D