Thursday, June 23, 2011

tips menghilangkan parut

assalamualaikum ! hai korang ! pertengahan januari 2011 kite kan eksiden sikit , dengan itu kite dengan rasmi mendapat hadiah kekal di muka . kite gunakan krim Mederma untuk menghilangkan kesan parut jahit di dagu . alhamdulillah ! terima kasih Allah , parut itu semakin hilang dalam masa 3 bulan . jom tengok kronologi suka duka parut yang semakin jauh daripada muka kite .

tiga hari selepas dijahit . tengok bibir kite , macam bibir apalah :)

Januari 2011 | zoom sikit dagu kite :')
Februari 2011 | korang korang ! tengok hidung kite , macam kucing garong ! ini hari nak cabut benang kat dagu ;)
Mei 2011 | semakin hilang bukan ?
Jun 2011 | dah tak ada parut taw !
terima kasih kepada krim Mederma ! walaupun kite jenis pemalas tahap dewa , akhirnya krim Mederma berjaya dihabiskan dan kesannya juga dapat dilihat . harga krim Mederma ini dalam RM30++ . antara kelebihan krim Mederma ialah menghilangkan selulit , luka terbakar , kecederaan , kemalangan atau jerawat . krim Mederma ini boleh didapati di Guardian , Farmasi , dan err kedai ubat sensei kite tak pasti pulak boleh dapat ke tak ek . gambar dibawah adalah rupa dan bentuk krim Mederma .



terima kasih kerana membaca :)

*pssttt jom terjah blog baru milik kawan kite >_<





                        

45 comments:

Gagak said...

waa, lgsung parut hilang cm tu je ya? teruk juga ya eksiden tu..hehe

hana nabihah said...

@gagak
ha..aah lo..kne pakai krim tuh >.< teruk kan ? hehe !

Verachman said...

err...ngeri..hik3...

Gagak said...

teruk , tapi lepas dah ok nmpk lebih cute la..hheheheh

peep said...

dont forget to thanks to ALLAH too.. just a friendly reminder yea. :)

Abang Stalker said...

wiwitt..cun tu..smkin cun.haha..mn nk dpt ek krim ni?ce cte.nk bli tuk kwn,sulit byk. -____-

epics said...

owh. naseb baek hana ok. baguslah krim mederma tu.

Muhamad Dinie said...

gnas smacam je luke tu..haha..btw tq visit my blog..visit u back..XD

hana nabihah said...

@verachman
huu aah :)

@gagak
heee tapi tak sanggup ar nak 'cute'kan lagi..tak larat..sakit~

@peep
thanks peep ! :)

@abg stalker
maceh abg ! haha guardian ada :D

@epics
aah..naseb gigi ada lagi :B

@muhamad dinie
heee..taklah pon ganas :p

misyamissyou said...

alorrhh..tunjuk la siit krim tu cm mane ropenye..hehe

hana nabihah said...

@misyamissyou
heee baek bos ! :)

Gagak said...

nak minta ubat tu..hehe

Pokcik Blogger Baru said...

Assalamualaikum pembuka bicara, jawablah wahai si anak dara

Pokcik rs sangsi nk beli.. leh ke guna krim derma menderma dermawan ni? pokcik ni ade parut di hati..

Nota badan : pokciklah blogger baru yang kuat membuang angin di blog orang lain.. polo n dipolo

SheyPull said...

wah truk jugak...:(

parut saye same mcm awk..kat dagu...:P

hehehe...x ilnag2...

JOM singgah blog saya nak...kenapa ye kite perlukan orang yang memahami diri kite?

hana nabihah said...

@gagak
minta kat akak guradian :p

@pokcik blogger baru
waalaikumusalam ! fuh parut di hati ada ubatnya pokcik ! jgn risau..tak perlu kua modal sgt..huuu :)

@sheypull
aah kan ? yeke sama ? ada timbul juga dagu sy..tapi lain semua hilang guna mederma :)

Nuriz eJAm said...

jerawat pon ok ea..sure ke biha???mau test niem!!..hahaha

hana nabihah said...

@nuriz ejam
try le dulu baru tahu hasilnya :)

Nuriz eJAm said...

takut xmatching ngn kulit la biha~..

hana nabihah said...

@nuriz ejam
bende ni warna jernih la ejam..bukan warna kulit :)

misyamissyou said...

nak beli!! farmasi bahau ade x?

Nuriz eJAm said...

no~..mksd ejam..tkut kulit xserasi..ellergic or other..tp i will try..xcuba xtaw kn..4 jerawat jerk..boley kn..huhuhu

hana nabihah said...

@misyamissyou
heee aku rase ade kot..ko g guardian dekat sikit gn rumah ko kan -_- hee

@nuriz ejam
ish...so far sesuai gn semua kulit..huu kulit biha ni lagi alergi sepi taw jam~

ShakRoil said...

syez bleyh ilang parut ke? pergh! hebat!

hana nabihah said...

@shakroil
saya pakai hilang..huuu..kai bio-oil tak hilang~

wan_cikgumuzik said...

owhhhhh... ada kecacatan kekal yerr.. sib baik dh ilang.. kih kih kih.. gurau eek.. :P

Nuriz eJAm said...

yeke..ok2..tQ2..kalo xhilang,ley claim ngn biha rite~..hahahaha

senyumSOYA said...

sakitnya..adei.. mederma!! stuju~ heheh

Miz Novexx said...

wah, cayalahh... lepas ni sape2 yang ada parut boleh cuba mederma kan??

hana nabihah said...

@wan_cikgumuzik
huuuu kekal tu mengingatkan kite :p

@nuriz ejam
hahaha baek ! siapa lagi nak clainm kat biha ? haaa..bangkrap ~

@senyumsoya
hehe kan ? :D

@miz novexx
yup2 ! boleh sangat :')

SheyPull said...

haah ade je....
lau x caye nnt jom jumpe...
tgok parut sape g best..:P



JOM singgah blog saya nak...air nie halal ke x?..dah ter minum nie...

cik paja hanim said...

accident ape yg smpai teruk sgt tu..uhhuhuhu..bagus jgk mederma ni ye..nk kena cube jgk ni..:)

hana nabihah said...

@SheyPull
WAHAHA SHEYPULL..PARUT KITE DAH HILANG >_< TAKLEH NAK CHALENGES GN AWAK :P

@cik paja hanim
HEEE MOTOR >_< CUBE LE..PASTI BERKESANNN..WAHAHA :D

alif haris said...

uurrghh ngerinye ..
huhu ,,

alhmdllah da hilang skrg parut tu .. :)

btw berhati2 di jalan raya okey

Ai-Sis said...

hahaha.comel je awok ni.hahaha.ade gak krim ni kat rumah.tah mana hilang tah.lupa pula pasal ubat ni.haha

epics said...

kalau parut jerawat boleh tak???

hana nabihah said...

@alif haris
hehe baek bos !

@Ai-Sis
hehek , boleh pulak hilang :D

@epics
bolehhhhhhhhhhhhhh epics ^_^

Damienicha said...

xde yang lebih cpat nk hilang kew?parut chicken pox..

Nuriz eJAm said...

jumpe pon entry nie..biha,ejam pon beli gak yg nie n pack baru..hehe..now time for me to try this~..kalo xbekesan ejam cr biha...hehehe..grau je..ejam byk kesan parut,ejam kn excdnt time pose aritu...huhuhuhu

Shino Oshi said...

dan 2012 terus licin kulitnyer..asal name dia cam name menderma jer

syuhadah azira erra said...

thankz sesgt ... krim nih sgt mmbntu ntuk sy g interview stewardess .. gud bye scars ...

Anonymous said...

tempat luka eksiden mcm saya lah. hahaha. bibir pun kena jahit.

I am Me said...

boleh guna utk semua jenis kulit ke?

Anonymous said...

Sy bru bli td,nk try..sy dh wt mcm2 petua dh,xjd!! Pas 2 smlm sy cri kt google mcm mne nk ilg kn parut kt mke ni..ade suh cri daun gelenggang utk ilg kn panau jgk,kt btg hidung plak 2,kt pipi pn ade ckit..sy bru pkai td,nk tgk ok ke x..malu lah!! Dh la nk raya dh....

Anonymous said...

So, memang boleh guna dekat muka jugaklah eh ? Takde side effect ?

hana nabihah said...

boleh..takde masalah pon guna kat muka :)