Sunday, November 8, 2009

Isyarat Perpisahan.Tanda Anda Akan Kehilangan Si Dia

Tanda anda akan kehilangan seseorang yang bermakna dalam hidup anda, berdasarkan kajian pakar adalah seperti berikut. Selalunya ia adalah gantian kepada "anda tidak lagi diperlukan" ataupun wanita itu sudah bertemu dengan mereka yang boleh menggantikan anda :

1)Layanan dingin- enggan atau lambat membalas SMS dan panggilan anda atas alasan 'sibuk'.

2)Pemarah/ Mencari Salah- kesalahan kecil diperbesar-besarkan sehingga berlaku konflik dan kemudian menggelak perbualan terus meninggalkan anda keseorangan tertanya- tanya?

3)Alasan tak logik- enggan luangkan masa dengan anda sanggup keluar bersendirian atau bersama teman2 nya ke tempat lain tanpa anda.

4)Berahsia- Tidak seperti dulu, gemar berbuat sibuk, diamkan diri, termenung dan tidak suka anda melihat mobile bag atau barangan peribadi yang lain.

5)Panggilan misteri- Kerap dengan urusan kerja- overtime, outstation, gym, kecemasan dan menemani boss katanya. Perbualan telefon dengan si pemanggil dibuat tidak ketika anda disisi, berbisik dan singkat jawapanya!

6)Penampilan berubah- Lain tingkah-lakunya, semakin bergaya, wangi, rapi, sering keluar malam dan rambut/kumis kemas dijaga selalu.

7)Masalah duit- Tidak mempunyai budget yang cukup untuk anda berdua atau keluarga (bagi yang berkahwin), minyak kereta sering habis dipakai, pelbagai alamat email dan lain-lain.

8)Kemesraan hilang- Dia tidak lagi berminat untuk duduk bercerita/mendengar isu remeh, tiada kata- kata manis, gurauan dan tidak bermanja seperti dulu. Tiada buah tangan sebagai tanda ingatan!

9)Teman2 lari- Kawan baiknya menghindari anda seperti lari dari disoal siasat dan rasa bersalah terhadap anda bila bertembung.

10)Naluri- tiba- tiba mengesyaki sesuatu yang tidak kena tapi tiada bukti atau petanda sahih! Perhubungan semakin lama semakin renggang jadinya.

3 comments:

-telordibasuh- said...

biase la tu hana....
perkara biase hehhe...tgk telor relex je haahha..even hati sakit hahaha

hana nabihah said...

hahaha..telor memang la..telor golek2 pon happy :D

hana nabihah said...

hahaha..telor memang la..telor golek2 pon happy :D